Behandelingen/Tarieven

Pedicure-behandelingen

In de praktijk wordt gewerkt met de nattechniek methode. Tijdens de behandelingen wordt de behandelde plek gekoeld door middel van gedemineraliseerd water dat tijdens het gebruik van de freesmachine op de huid gesprayd wordt. Het voordeel hiervan is dat er nauwelijks tot geen branderig gevoel ontstaat. Tevens desinfecteert de spray. Zo kunt u optimaal genieten van uw pedicure-behandeling.

Pedicure behandeling € 38,00
Duur: 45 minuten
Analyse van de voet, knippen van de nagels, overtollig eelt verwijderen, verwijderen van eventuele likdoorns, ingroeiende of ingegroeide teennagels behandelen, nagelriemen verzorgen, frezen en polijsten van de nagels, eelt locaties polijsten, scrubben en inmasseren met verzorgende voetencrème.

Pedicure behandeling diabetische / reumatische / risico-voeten € 42,00
(vergoeding via zorgverzekeraar is mogelijk)

Pedicure deelbehandeling € 25,00
Duur: maximaal 25 minuten
Bijvoorbeeld, behandeling van 1 aanwezige likdoorn.

Toeslag Ambulante behandeling € 10,00 

Wratbehandeling € 18,00

Alleen nagels knippen € 25,00

Nagelbeugel plaatsen inclusief nacontrole € 35,00

Nagelbeugel herplaatsen € 25,00

Orthese vanaf € 20,00

Nagel correctie/reparatie € 25,00 
Wanneer een nagel is ingescheurd, afgebroken of door mycose (schimmel) is aangetast kan deze door middel van een speciale gel gerepareerd worden. U krijgt een ‘nieuwe’ nagel die op natuurlijke wijze verder kan groeien.

Lakken nagels aansluitend na een voetbehandeling  € 18,00

Lakken nagels zonder voetbehandeling € 20,00

Nagellak verwijderen € 2,50

Vergoeding zorgverzekeraar
In de meeste gevallen zal de pedicure-behandeling voor de diabetes- en reuma-patiënten vergoed worden door uw zorgverzekeraar. U kunt dit normaliter in uw zorgpolis nazien. Diabetes-patiënten hebben wel voor de 1e declaratie een verwijsbrief, met vermelding van de SIMM’s-classificatie, van een podotherapeut nodig.

 

Voet-reflex-therapie

Voetzonereflexologie is een oude geneeswijze die oorspronkelijk afkomstig is uit China en India. Voetreflextherapie gaat uit van de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest. Als lichaam en geest in harmonie zijn, ervaren wij dit als gezondheid.
Bij een verstoring van evenwicht spreken we over ziekte. Ieder mens is uniek, en bij ieder mens uit een storing zich weer anders. Mogelijke verschijnselen zijn bijvoorbeeld
hoofdpijn, algehele vermoeidheid, rugklachten, ontregelde spijsvertering
en depressiviteit. Dit kunnen voorboden zijn van een aandoening.

Deze vorm van massage gaat uit van de theorie dat alle delen van het lichaam op de voet zijn geprojecteerd. De zogeheten reflexzones in de voeten corresponderen met organen, spieren, botten en weefsels. Door het geven van een impuls op deze reflexzones vindt er een stimulerende werking plaats waardoor de zelfhelende kracht van het lichaam geactiveerd wordt. De vicieuze cirkel wordt doorbroken. Dit kan het natuurlijk evenwicht in het lichaam herstellen, waardoor veel klachten vanzelf verdwijnen.

Voetreflextherapie zorgt voor ontspanning en helpt zodoende dat de harmonie tussen lichaam en geest weer in evenwicht komt. Het is een veilige methode, die niet alleen naar de klachten kijkt, maar probeert de oorzaak die er achter ligt te ontdekken en te behandelen.
Een reflexzone staat in verbinding met een deel van het lichaam.  Met andere woorden: alle organen, gewrichten, zenuwen en weefsels hebben een reflexpunt in de voeten.

 

De werking van voet-reflex-therapie
Voetreflextherapie is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexpunten van de voeten om zodoende het corresponderende lichaamsdeel te activeren. Deze therapievorm ondersteunt het van nature aanwezig zelfherstellend vermogen.  Tegenwoordig is de helende werking van massage ook wetenschappelijk bewezen. De systematische strijkingen, knedingen en het kloppen van de spieren werkt over de huid op het daaronder gelegen weefsel en leidt tot reacties van de zenuwen, die weefselhormonen met haarvatenverwijdende werking afgeven en daarmee een betere doorbloeding van huid en spieren bereikt. Ook wordt de afvoer van afvalstoffen in gang gezet. Daarna kunnen voedingsstoffen de cellen beter bereiken. Pezen en spieren ontspannen zich, worden elastischer en losser.

De behandeling
Behandeling gebeurt met de handen. Tijdens de behandeling kan duidelijk worden in welke gebieden het evenwicht verstoord is. Door die plekken te behandelen, wordt het evenwicht in het daarbij overeenkomende lichaamsdeel of orgaan hersteld. In het algemeen geldt: hoe gevoeliger een gebied is, hoe meer aandacht het behoeft. De gevoeligheid is voor iedereen anders en kan van keer op keer verschillen. Beide voeten worden altijd geheel behandeld. Een reflexbehandeling is niet alleen een prettige, maar ook een veilige manier van behandelen. Voetreflextherapie is een natuurlijke vorm van genezen die dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg. Om deze reden is het aan te raden om bij klachten overleg te plegen met de behandelende arts of specialist.

 


Wat voeten vertellen
Door observatie kan een voetreflextherapeut veel te weten komen. Er wordt gekeken naar reflexen, de kleur van de voeten en de stand van de tenen. De reflexen vertellen iets over de klachten in de weefsels en organen elders in het lichaam. Het bijzondere aan reflexen is, dat er op het reflexgebied al wat kan worden waargenomen voor de echte klacht zich lichamelijk of geestelijk manifesteert. De plaats waar prikkels, jeuk, transparantie of kleurverschil is ontstaan, geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel uit balans kan zijn. Iedere voet is uniek.

Na de behandeling
De reacties na een voetreflex behandeling kunnen per persoon verschillen. Sommigen voelen zich heerlijk ontspannen of blij en als herboren en slapen vaak beter. Anderen voelen zich rillerig, slaperig of loom. Als gevolg van een behandeling komen afvalstoffen vrij. Daardoor kunnen mensen na een behandeling tijdelijk last hebben van hoofdpijn of rugpijn. Dit verdwijnt weer na het drinken van veel water.

Voor wie is deze methode geschikt?
In principe voor iedereen. Voetreflexzonetherapie kan uitkomst bieden voor jonge en oudere mensen bij zowel emotionele als lichamelijke klachten waaronder hoofdpijn, obstipatie of chronische aandoeningen. Het kan ook alleen als ontspannende massage worden gebruikt.

De clienten kunnen in mijn salon een relaxte omgeving ervaren. Geen gevoel van tijdsdruk, maar rust en ontspanning als ingrediënten van een kundige massage

 Het behandel traject

De klacht waarvoor u hulp zoekt is bepalend voor het behandel traject. Na een intake gesprek en een diagnostiek onderzoek, wordt er een plan opgesteld .

  • De eerste behandeling duurt 1 a 1,5 uur. De vervolg behandelingen 45 minuten tot een uur. De duur van de behandeling is afhankelijk van de ernst en de complexiteit van de klachten en de gekozen behandelwijze

En als je puur voor de ontspanning wilt komen, kan dat natuurlijk ook!

Bij een ontspanningsmassage wordt er geen intake gesprek afgenomen.

Voetreflex-massage € 55,00

Kadobon

Een voetreflexontspanningsmassage is een fijn cadeautje voor jezelf of om aan iemand anders te geven.

Geef zo’n heerlijke voetreflexmassage kado! Topvoet heeft ook prachtige cadeaubonnen voor voetreflexmassage,
een plezier om te geven! Een genot om te ontvangen.

Neem gerust vrijblijvend contact op om een afspraak te maken of voor meer informatie.    Anita Goos  06 44997721

Afspraak maken
U kunt telefonisch of via email een afspraak maken voor een behandeling op maandag tot en met vrijdag, zowel overdag als s’avonds.

Als u de afspraak vergeet en/of niet 24 uur van te voren heeft afgezegd, wordt de behandeling aan u doorberekend. Uitzonderingen daargelaten.

Naast bovengenoemde behandelingen zijn er tevens producten, zoals diverse Akileïne cremes verkrijgbaar.

Alle bedragen zijn inclusief btw.

Er kan uitsluitend contant betaald worden. U kunt in de salon niet pinnen.